Value Innovation

Thursday, October 5, 2017

Japanese Restaurant Seater



Salam
Alhamdulillah 'ala kullihal
Kali ni update special project pulak

Syukur hanya kepada ALLAH
Kami telah dipanggil oleh sebuah Restoren Jepon ternama di USJ
Mereka memberi kepercayaan kepada kami utk refurbish & reupholstery seater customer di restoren mereka
Gambar atas adalah gambar BEFORE
Dh crack dh PVC nye
Sebagai sebuah entiti bisnes, mereka mmg mengambil berat tentang costing & maintenance
So mereka decide utk reupholstery dgn PVC jugak
Sbb mereka mmg buat maintenance setahun sekali
Sememangnye berbaloi jika dibuat details ROI

Alhamdulillah 'ala kullihal
12 set semuanye
Kami siapkan secepat mungkin
Kalau lambat, mereka xblh niaga
Syukran, dh delivered pon

Siaplah special project kami ini

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

Set 1+3 Fella Design


Assalamualaikum wbt...
Alhamdulillah 'ala kullilhal
Pagi ini kami ingin share lg project yg dah pon siap

Sofa ini adalah set 1+3 Fella Design
Tuannya yg tinggal di Kajang nk refurbish sofa kesayangannya ini

Frame & span diperkukuhkan & digebukan kembali agar nampak baru
Fabric pula diganti dgn fabric Waterproof agar tahan lama dan krg maintenance
Akhir sekali, skirting bawah sebagai cover/blind utk ruang2 kosong yg ada

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

Monday, September 18, 2017

Custom Coffee Table Chesterfield




Salam

Kali ni nak tayang projek custom Cofee Table

Projek Custom ni maksudnye kami buat baru
Ya, dari ZERO
Bukan repair seperti kebiasaannye

Kami start dgn design concept dgn customer
Bile customer dh bg Green Light
Kami proceed projek

1st, kami bangunkan frame dia
Naik structure & support
Then alas table
Then masuk span utk accessories
Last sekali kami balut dgn fabric

Owner cofee table ini custom order sbb dia nak matchkan dengan Set Chesterfield dia
1 tema gitu
Itu sbb design Coffee Table ni pon dh macam Cheser jugak

Siap sudah projek custom Cofee Table Chesterfield ini
Customer happy, kami puas hati
Alhamdulillah...

Segala jenis perabot, Inshallah kami mampu Customkan dia
Sofa, Coffee Table, Almari, Cabiner, Wardrobe
Katil pon kami ade buat
Dulu byk dapat order Headboard hotel

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

Set Jati Cleopatra anak beranak




Salam

Kali ni Set Jati Cleopatra pulak
Ownernye nak maintain tema Classic
So kite total refurbish balik Jati beliau

Frame kita varnish & syelek baru
Span2 semua masuk yg baru
Then kita balut balik dgn fabrik bunga2 cinta
Kembali Classic gitu
Menawan

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

Sofa Kedut Pelik


Salam

Ini sofa kedut kami panggil
Design dia lain macam
Nak menjahitnye pon menangis woooo

Sofa ini asalnye dibaluti Ori Cow Leather color putih
Maaf gamba BEFORE lupe nak ambik
Salutan asal dh comot teruk
Yelah, color putih ni mmg mudah bebeno comotnye

Oleh itu, owner pilih utk refurbish & reupholstery kembali
Sebagai sentuhan akhir, salutan baru fabrik digunakan
Design dwi-tona yg digunakan mmg menyerlahkan design kedut dia
Hui letih layan sofani, huhuhu

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

2+2 Kasih Sayang


Assalamualaikum wbt...
Salam Isnin
Usah Monday lag sgt, huhu

Lama kita tak bersua
Maaflah, sibuk dgn urusan Haji org tua, kenduri and bla bla bla...
Pagi ni kami nak update job2 yg dh kami setelkan

Set 2+2 ini asalnya dibaluti PU
PU sememangnye diketahui tak tahan lama
Pengalaman kami, 2 tahun je PU ni tahan
Itu juga sebab kami mmg tak akan jual PU
Walaupon customer mintak
Kami akan nasihatkan tentang ketahannya
Sangat2 tak berbaloi

Balutan PU itu telah kami tukarkan kepada fabric Waterproof yg lebih berkualiti drp PU
Balutan dilakukan selepas kerja2 refurbish disiapkan
Alhamdulillah, siap dah

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

Wednesday, August 23, 2017

Set 2+3 Half Leather


Salam
Post last utk ptg ni sebelum menunaikan Asar

Lagi update kerja2 yg dh Done
Set 2+3 in berasal dr Subang, dekat aje dgn kedai kami
Sofa asal dibalut dgn Half Leather
Seperti yg pernah kami ceritakan, Half Leather ni mmg xtahan lama
Ade kucing atau bayi yg baru bertatih, mmg siap la

Solusinye, owner mintak kami refurbish & reupholstery kpd fabric Waterproof
Alhamdulillah siap dah

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation