Value Innovation

Friday, January 12, 2018

Sofa Corner Bench Velvet


Assalamualaikum wbt...
Salam Jumaat penghulu hari

Hari ini kami up lg projek2 yg kami dh siapkan
Ini Sofa Corner Bench/Corner Bench Chair
Asalnye disaluti fabric putih yg mula comot
Ownernye nak segarkan kembali sofa kesayangannye

Kami diberi amanah utk menyarungkan kembali sofa ini
Dengan Fabric Velvet brown color
Bekelip2 fabricnye

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
http://wasap.my/+60133259202

FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

Saturday, January 6, 2018

Set Pakistan Classic 1+1+3, Ori Leather Classic Style




Assalamualaikum wbt...
Selamat berhujung minggu semua
Rilek2 santai dirumah sambil melayan anak2
Moga family boding dimanfaatkan Inshallah

Harini kami nak up 1 projek best kami
Ini set 1+1+3 Classic sofa Made in Pakistan
Keadaan asal dh lusuh dan fabricnye pon dh comot
Owner berhajat "hidup"kan kembali nyawe sofa ini
Kami dgn bangge melaksanakan tugas yg dipertanggunjawabkan

Projek full restoration ini dimulakan dgn menogelkan framenye
Kesemua bahagian dibuka habis, tinggal tulang je
Kemudian frame sofa ini dibersihkan drp sebarang kekotoran
Kemudian digosok & varnish kembali agar terserlah kembali kehalusannye

Kemudian sesi membina balik seat & span
Seat asal diukur, kemudian kami membentuk seat baru
Dan diakhiri dgn balutan Original Leather Classic style

Akhirnye siap set Pakistan ini
Fuh juling mate kami tgk bersinar2 Leather dia
Ini Leather special yg kami panggil Classic Leather
Gaya 70/80an

Alhamdulillah, siap sudah set Pakistan ini
Kami amat2 berbangga dapat menyiapkan
Customer happe, kami pon lagilah happy
All happy

Kami pakar sofa refurbish & upholstery
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
http://wasap.my/+60133259202
FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

Saturday, December 30, 2017

Set 1+2+3 Genuine Leather


Assalamualaikum wbt...
Selamat bercuti di weekend ini
Pagi ini kami nak update sikit project2 yg telah siap mingu ini

Ini set sofa 1+2+3 Genuine Leather
Lokasi asalnye di Puchong, Selangor

Leather asal telah pon rabak dimamah usia
Owner nak recondition balik & reupholstery dgn Genuine Leather
Kami topup balik span2 dia biar gebu & selesa
Dan kemudian di saluti upholstery Genuine Leather

Siap sudah sofa ini
Kembali seperti baru
Kemas & selesa

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
http://wasap.my/+60133259202

FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

Thursday, December 28, 2017

New Custom Sofa : Chesterfield 2+3


Salam semua reader tersayang
Pagini kami nak update 1 project kebanggan kami

Ya, Sofa Chesterfield adelah antara sofa2 kebangaan kami
Sbb ia mmg "a perfect design"
Mmg selesa sofa ni
Terer Mat Saleh yg design sofani

Oklah, ini set sofa Chesterfield 2+3
Sofa ini New Custom
Maksudnye kami buat dr ZERO
Framenye kami buat sendiri, sehinggalah siap mcm di gambar tersebut
Sebagai finishing, sofa ini dibalut dgn upholstery CASA Leather
Menjadikan ia kemas dan selesa

Alhamdulillah siap sudah projek ini
Chesterfield, kebanggaan kami

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
http://wasap.my/+60133259202

FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

Friday, December 22, 2017

Super Creative Concept Leather Sofa


Salam Jumaat yg penoh Barakah
Saya percaya kebanyakan masjid di seluruh Negara kita mengkhutbahkan tentang Palestin
Sama2 kita doakan saudara kita di sana
Inshallah

Ok kali ni kami nk up project yg menjadi pemangkin
Dan memberi semangat kpd kami utk teruskan perusahaan kami ini

Alhamdulillah
Utk kali ke 2 nye
Hasil kerja kami akan ke udara di kaca TV anda

Haaaa, bukan Majalah 3 datang
Tp ini sofa special yg ditempah utk set pengembaraan

Alhamdulillah
Repeat customer dtg lg kepada kami dgn idea yg Superb Creative
Beliau meminta kami utk modify sofanya menjadi sesuatu yg...RARE

Sofa ini asalnya sofa IKEA yg telah digunakan oleh owner
Dgn berkat anugerah ALLAH yg memberkati akal owner ini
Beliau amat2 kreatif
Beliau mengideakan suatu sofa yg lain drp yg lain

Upholstery Leather asal sofa ini di improve sikit
Bukan utk nampak kemas & baru
Tp lebih kpd uzur, daif tp selesa!
Ini yg RARE

Bahagian cushion dibaraikan
Dan disalut kembali dgn gabungan pelbagai warna Ori Leather
Disusun dlm bentuk Chessbox
Dan kemudian dijadikan sbg upholstery utk cushion ini

Fuh mmg idea creative
Semasa pekerja kami info sofa ini dh siap
Kami turun tgk
Aik mcm xsiap je lg
Hahahaha

Tp itulah hakikat sofa ini
Nampak dr jauh mcm xsempurna
Mai duduk sekali tgk
Fuh feeeeel diaaa

Alhamdulillah siap sudah projek special ini
Mmg kami teruja utk buat sofa2 pelik lagi RARE mcmni

Kami sedia menyahut cabaran anda utk modify sofa anda kpd  hasil kreatif

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

2+3 Recliner


Assalamualaikum wbt...
Apa khabar para pembaca
Harapnya semua sihat selalu

Maaf lama kami tak update
Masing2 dgn cuti sekolah masing2
Masa melayan anak2

Ok kalini Hafis nak update 1 project yg baru siap
Ini set sofa recliner 2+3 drp Batu Caves
Salutan asalnye adelah PU biase yg sememangnya diketahui mudah merekah
Owner berhajat utk upgrade sikit kpd PU Casa Leather yg lebih tahan drp PU biase

Hasilnya, dapat anda saksikan sendiri
Macam baru
English style theme gitu

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

Monday, November 20, 2017

After : Set 1+1+3 Fabric



Assalamualaikum wbt...
Salam Monday Blues

Ok kali ni kami nak update projek2 yg kami terima
Set 1+1+3 ni ade kami up di Set 1+1+3 Fabric
Anda boleh lihat condition before nye di sana

Seperti yg dinyatakan
Set ini dah pon siap refurbish and reupholstery dgn fabric
Kemas kan, nampak mcm baru turun lori IKEA

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa